Bassystemet

Nedan visas ett grundläggande konferenssystem med endast ljud:

Bassytem Close Talk Conference System

I systemet ingår ett antal Delegateenheter, en Centralenhet, en eller flera Transceivrar med kablage och batteriladdning.

Close Talk Transceiver 180 and 150Det finns tre monteringsvarianter för transceivern, ytmontering med skruv, infälld med fjäderfäste, och infälld med skruvfäste. Transceivrarna är designade för synas minimalt med sin neutrala vita färg och smälter utan problem in i de flesta taktyper. De kan även beställas i specialfärg vid behov. Close Talk Conference System fungerar med takhöjder upp till sju meter, i speciella fall även högre.

För batteriladdning finns två alternativ, en sladdladdare DC-110-45, med stöd för 5 delegatenheter per laddare, och en kombinerad transport- och laddarvagn CT-10 med stöd för upp till 24 delegatenheter per vagn.

Transceivern placeras i taket, riktad ner mot bordsytan och kopplas med industristandard S-STP Cat. 6 Ethernet kablage till centralenheten. Transceivern fungerar som antenn för signalerna till och från delegatenheten, en eller fler transceivrar monteras för att täcka den önskade rumsytan.

Systemet stöder obegränsat antal delegatenheter med maximalt tre samtidigt aktiva mikrofoner. Det finns ingen speciell ordförandeenhet, valfri delegatenhet kan väljas som ordförandeenhet genom inställning i centralenheten. Genom att koppla in systemet på ett extent ljudsystem kan hörbarheten ökas ytterligare.

Delegatenheterna "pratar" med centralenheten via transceivrarna genom infra-rött ljus. Inga sladdar, inte ens kraftsladdar eftersom delegatenheten drivs på batteri. Föreställ dig nu ditt nya konferensrum, inga sladdar att snubbla på, inga irriterande "prylar" som tar upp bordsytor. Delegatenhetens eleganta design passar inte bara in utan förhöjer också intrycket av de flesta miljöer.